JEG STREKKER IKKE TIL…

Skjermbilde 2016-03-29 kl. 21.11.07

Jeg har fått ganske mange spørsmål opp igjennom tiden som lyder»Hvordan får du tid til alt?», fordi ganske mange av dere er i samme situasjon, og har IKKE tid. Eller i det minste har en famile man skal ha tid til, og ikke minst jobb og/eller skole som skal passes. Og der er det ofte ikke plass til én hest, én gang i uka en gang! Nå skal det sies at jeg alltid vil prioritere plass til hestene da, de er livet mitt og de gjør meg lykkelig. Så, da lager jeg plass og tid.

Men nå skal jeg fortelle! Det var en gang, mens vi bodde i Danmark at jeg ikke hadde jobb. Det har aldri vært lett å ha en jobb samtidig som man skal være en håndball»frue». Man flytter rundt konstant og nye språk skal kanskje også læres. Økonomien tilsa også på et tidspunkt at det ikke var nødvendig heller. Så heldig kan man være av og til! Men altså, da hadde jeg hele dagen til å ri, og det var også rimelig fantastisk. Jeg hadde beridere på hver stall(som på typ hvert gatehjørne!), og i tilegg kunne jeg ha tre hester oppstallet for 6000,- til fullpensjon i måneden. Hello, horsey heaven! Barna var på skole og barnehage, og halve dagen min kunne jeg bruke i stallen… Ja, sånn mer eller mindre.

Fast foreward til Norge. Ja, dere vet jo hva som har skjedd. Flytta hjem, BOM-skilsmisse! Og med ekteskapet forsvant jammen meg tid til hester også. Jeg klager ikke, hestene har det så fint atte, de lever glade dager som villhester og bare spiser og spiser. Men dagen mine ser jo slik ut nå; Jobb(og ja, nevnte jeg at den ligger i Sarpsborg og at jeg bor i Asker?! Du kan regnestykket!)og barn hver annen uke. Og økonomien tilsier ihvertfall ikke at jeg kan ha fire hester!!! (Ja, pluss Gullkaramellen i Danmark… Omg…)

Så jo, det ER vanskelig. Og det er ikke tid! Så du som har lurt, ja… Slik er ståa.

For noen dager siden var det noen som sa jeg måtte selge. Hah… Snakkast.

Men her er caset og her er jeg nå. Jeg skal ha tak i to grepa jenter eller damer som har lyst til å ri på to fantastiske hester- en, to eller tre ganger om uken. Jeg blir rett og slett nødt til å stikke fingern i jorda og si at jeg, i det minste for en periode, trenger fôr ryttere. Men det blir ikke sånn at du kun får lov til å ri på tur! Nei, her er det full pakke, for ingen skal stagnere! Men det blir ikke bare fjas heller, og jeg skal ikke ha noe useriøst. Så her er mitt ønske, kanskje er det noe for deg, eller for en du kjenner…

Er du ung, så må du ha foreldrene dine med på laget. Hestene står i Røyken, og der skal de bli stående. Men det er en topp ridebane der, og jeg vil undervise i både sprang og dressur. Og noen ganger kan det hende vi må kjøre til en annen trener, og der må vi finne ut sammen hva som passer. Stevner skal dere også få dra på, og jeg blir med og hjelper!

Jo, jeg bestemer- og jeg har ganske sterke prinsipper på ting. Og til og med da er jeg ganske large! Husk på, at hvis du er den rette til å ri på mine yndlinger, så stoler jeg også på deg- så ikke tro at jeg kommer til å fotfølge deg og sjefe, sånn er jeg ikke. Men vi må lære å kjenne hverandre, og mine hester skal bare ha bra folk!

Begge hestene skal settes i gang snart, så det tar noen måneder ihvertfall før de nærmer seg en ok form. Så forvent at det blir mye turer og bakkearbeid til å starte med! Men når det er på plass, og vi kan begynne å hoppe, så er Cleo en som det ikke finnes begrensning på hvilke klasser hun kan starte. Balou, derimot er en annen historie. Hvis du ikke er sikker på avstandene, så blir du ihvertfall nødt til å bli det fort. Hun takker pent nei, og sånn er det bare!

Hvis vi får en god kjemi, og dette går bra, så er det ingen grenser for hva vi kan få ut av dette. Og isåfall lover jeg at jeg blir en av de beste støttespillerene du kan få. Hvem vet, plutselig gjør du det bedre enn jeg har gjort, og så blir det deg som må ut å starte de store klassene?

Del gjerne videre, og er du interessert, så send en mail til madeleine@kristiankjelling.com og fortell meg om deg selv, hvor du bor, hva du har gjort før osv og så kan jeg gi litt fler detaljer. Og så kan vi avtale å møtes og få prøveridd osv osv!

Se på litt videoer fra treninger og stevner her så lenge!

8 kommentarer

 1. Linn Amalie

  Å gud for en mulighet for en satsende rytter 😀 synd jeg ikke er ung og uredd lengre 🙁

 2. Ååååå!! Jeg har så lyst. Men det blir dessverre for langt unna for meg 🙁 Håper du finner noen supre jenter eller gutter..

 3. Søren at jeg bor i Bergen!!!
  Håper det ordner seg!!!

 4. Katarina saghei

  Hadde hjulpet til om det ikke hadde vært for at jeg ikke flytter til området før 8.mai…..

 5. Skulle gjerne ha vært fôrrytter til en av dine, men litt vell langt unna

 6. Caroline

  Så flott at du viser livet bak fasaden. Du virker som ei grepa dame. Stå på og lykke til med søket etter fôrrytter!

 7. Åh, JA! Her hadde jeg slått til hadde det ikke vært for at jeg er megahøygravid!
  Lykke til med å finne fine, flinke folk!:)

 8. Elisabeth b. Engelsrud

  Hei Madeleine! Jeg sendte deg en melding på Facebook sist du snakket om det. Er fortsatt interessert (hvis jeg fortsatt er aktuell da), skal jeg sende mail eller holder det med den Facebook meldingen? Klem Elisabeth

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *