…OG HER ER BALOU!

Miss Balou. Queen B. En av en million. Det finnes mange superlativer som kan brukes for å beskrive den hesten, og hun setter spor og minner hos alle hun kommer i kontakt med. Fordi, som så mange andre hopper, har hun et sinn og en personlighet som ikke kan glemmes. Men det er vel en av grunnene til at våre hester blir så kjære i våre hjerter? Og derfor får vi også stor trang til å passe på de og sørge for de. Alle som en.

Balou var selvsagt, og har alltid vært, en form for bekymring. for hva hvis jeg ikke skulle ha henne lenger? Hvor skal hun da dra? Fordi hun har så mye kapasitet og teknikk, har hun vært et yndet objekt for potensielle kjøpere, og mange har nok tenkt tanken at hun burde vært i profesjonelle hender istedenfor hos meg. Og ja, det kan jeg sånn sett se meg helt enig i til tider, men kun fordi det hadde vært kult å se henne i de virkelig store klassene. MEN, sånn er nå ikke saken med 90%  av hestene som eies rundt om i verden. Stort sett blir de avlet og solgt til folk som deg og meg, de ikke-profesjonelle. Gode hester. Men når sant skal sies, hesten kunne ikke brydd seg mindre om den sto i hender hos Scott Brash eller Turid på Gol eller Madeleine i Røyken. Så lenge den blir behandlet ordentlig og får nok mosjon, utetid og fôr. Enig??

Det var en mindre digresjon der, men allikevel viktig å tenke på. Aldri hør på bedreviterne- hesten er din, og den har det bra hos deg. Og dere gjør hverandre glade, det er det viktigste! Ferdig med den saken!

Balou har kommet i kjempe profesjonelle hender nå ihvertfall. Hun har flyttet til verdens fineste familie i Sandefjord, og blir nå ridd og passet av Fanny og resten av familien Virik Moldestad. Igjen kunne jeg ikke funnet et bedre sted for en av mine kjære hester å være.

Fanny rir for Stein Endresen og har inntil nå hatt Balou og sin andre unghest stående fast på Stall Bergan. Nylig ble hestene flyttet «hjem» på gården deres som ligger i nærheten, og så kjører de til Stein for undervisning. En av grunnene som veide tungt for dette valget, var også at Balou ville komme inn i det beste systemet, etter min mening. Jeg har selv alltid beundret Steins måte å ri på og ikke minst hans vesen som rytter og hestemann. Og etter å ha sett treningene til Fanny og Balou er jeg hundre prosent sikker på at det er rett.

Balou er jo spesiell og en ganske krevende hest. Ikke en nybegynner hest. Hun har en tendens til å stoppe når hun blir usikker, og noen ganger har jeg beskyldt henne for å mangle «hjerte» for å hoppe. Men faktum er nok, at hun har hatt noen dårlige hopp, og hester fungerer ikke sånn at de gjør ting på pur F. Men der tror jeg, med masse tålmodighet, at Fanny kommer til å vinne hennes tillit. Fanny rir godt, og en av de viktigste tingene er at hun faktisk har et godt øye for avstander (blandt andre ting!!) Dermed gir hun Balou mange gode hopp, og setter mye inn i banken som jeg pleier å si, og da får man avkastning på sikt!

Hun blir pleiet og kost og pakket inn og gnidd på og smurt inn og gått med og luftet og kysset og klappet som den dronningen hun er. Og jeg er sikker på at hun tenker over selv hvor verdifull hun er, og hvor mye hun selv fortjener det! Jeg får også masse oppdateringer på hvordan de har det og hvordan det går, og er involvert, så jeg er alltid med! Takk Fanny og Pia for at dere er dere og for at dere sørger for at jeg er trygg på at min beste venn har det så godt! Dere er TOPP og jeg heier på dere og ønsker dere masse lykke til og gleder meg ihjel til å følge dere videre utover sesongen!

Jeg har nå ihvertfall plassert både Cleo og Balou de beste stedene, hos de beste folka og dermed kan jeg faktisk puste litt igjen, når som jeg ikke selv har økonomisk mulighet til å hverken holde de eller tid til å ri. Og da føles det faktisk godt å kunne følge med fra sidelinjen!

Spørsmål? Fyr løs!!

Fant forresten en gammel Ridehesten artikkel om da Balou vant kvalifiseringen til 4 års championatet i Tørring. Les det HER

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *