NRK SUPER, SKJERPINGS…

Screenshot fra NRK Super´s Instagram

OPPDATERT: NRK Super har heldigvis valgt å slette innlegget!

Jeg anser meg selv som litt ekstremt over gjennomsnittet opptatt av dyrevern, og ønsker at alle dyr skal leve et trygt og godt liv. Kort fortalt. Jeg kunne lagt i vei videre om de ene og det andre, men de fleste av dere som har lest min blogg en stund vet hva jeg mener. Og dette gjelder alle dyr, selv om hest selvsagt står mitt hjerte aller nærmest. Jeg har akkurat scrollet igjennom Instagram, og på NRK Super sin side ligger det et bilde med en tekst som får huden min til å krype og tårene til å velle opp.

NRK, hva i alle dager? Når deres ansvarlige for Instagram ikke selv kan se hva som er feil med dette bildet, hva med å lytte til alle kommentarer som er lagt igjen? Her har du masse hestejenter som følger dere, som er direkte sjokkerte og som i høy grad kan se at det ikke er NOE som helst søtt eller hyggelig. Ei heller har det noe som helst med dyrevern å gjøre, det denne mannen har gjort «for» ponnien sin.

Jeg bare dør inni meg av å tenke på at denne stakkars ponnien har hatt det slik hele sitt liv. Min egen tanke, bortsett fra at tyngden på stumpen må være grusom, ryggen til hesten har en enorm belastning og ikke minst, den bak-hoven? Men når jeg ser på kroppen og pelsen, (jeg er ingen dyrlege selvsagt, så her er jeg utenfor min ekspertise å uttale meg, men dog, litt sunn fornuft…) ligner dette en liten hest som har liggesår, høyst sannsynlig fordi den har for mye smerter til å holde seg på beina. Og en hest skal ikke ligge nede, den beveger seg naturlig i oppimot 21 timer i døgnet!! Kan ramse opp fler grunne også, men som hovedsak!

Nei, det var vondt å se. Dette er misforstått godhet, og sånne bilder burde ikke ligge på en side som barn og unge ser på og tror at er søtt og hyggelig. For det er det virkelig ikke. Dette lærer ikke barn god dyrevelferd, dette er bare egoisme.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *