PÅ BILFERIE MED HUND

Jeg var på besøk hos en venninne i forrige uke, og hadde med Minnie. Da hun satt med hodet i fanget mitt og mens jeg koste med øret hennes, sa Stine:

– «Du er virkelig glad for å ha dyr i livet ditt igjen eller!?»

Idet hun sa det var det et mikrosekund fra at jeg brøt ut i krampegråt (Gjorde ikke det, litt kontroll på meg selv har jeg fortsatt!). Følelsene tok helt overhånd, for i det øyeblikket gikk det opp for meg hvor mye jeg har savnet daglig kontakt med dyr. Og når man egentlig liker dyr mer enn de fleste mennesker, så føltes det plutselig altfor lenge siden.

Helt siden jeg gav opp hest, så har det faktisk vært et voldsomt savn. Og nå hvor jeg er alene, så er det utrolig hvor ensomt det av og til kan føles i de ukene barna ikke er hos meg (tanker rundt dette senere!) Da er det mye selskap i en hund!

Minnie dekker behovet for selskap, og vel så det. Hun er litt som meg; fjollete, vimsete og utrolig snill og enkel å ha med å gjøre. (Hehe, tenker du!) Jeg ler mye av henne, og selv om hundene kanskje ikke har den evnen som vi vil pålegge de å ha, med å merke om vi er triste eller deppa, så muntrer hun meg ihvertfall opp med alle sine påfunn!

Det var ikke dette det skulle handle om nå, men heller det å ta med hunden på reise!

Jeg sitter i skrivende stund på Lanternen, Hamresanden utenfor Kristiansand. Har vært på Vest- og Sørlandstur med Kingslands Sommerkolleksjon for 2019 (det er bare å glede seg igjen!!) og tenkte bare å tipse litt om hvordan det er å ha med hund på biltur. Så hvis du vurderer en bilferie i løpet av sommeren, så ta hunden med!

Det er faktisk utrolig mange hoteller som aksepterer kjæledyr etterhvert, og de var ikke vanskelig finne på nett heller.

Vi har vært på rundtur Bergen-Haugesund-Stavanger-Kristiansand og der var det like hyggelig alle steder å komme inn med sin firbente. De har som regel egne rom, og det er jo greit nok. Men like fine og rene og pene som alle andre rom kan jeg forestille meg!

Jeg kan anbefale alle stedene, i Bergen var vi på Magic Hotell Solheimsviken (litt suspekt område, men bortsett fra det, veldig fint!!), i Stavanger var vi på Kronen Gaard Hotell (som faktisk ligger i Sandnes, ca. 15 minutter fra Stavanger) og i Lyngdal sov vi en kjempefin og stor leilighet på det veldig flotte hotellet Rosfjord Standhotell. (Lite tips der også, fantastisk sted hvis du reiser med barn – dere får tilgang til Sørlandsbadet også!)

Hver dag har vi enten løpt en tur sammen, lekt med hunder og mennesker i stallene vi har besøkt eller de ansatte i butikkene. Og sovet god, sammen! Minnie har stort sett fått være aktiv mer enn en alminnelig hverdag. Alt i alt har denne rundturen vært bedre for meg også, som ellers sitter så mye i bilen at rumpa mi jo er flatere enn de fleste …

Om noen timer inntar vi bestevenninne Marianns nye hus, hvor vi skal leke med Matheo og så slenge beina på bordet og innta et stort glass vin og skravle før jeg setter turen hjemover i morgen tidlig.

Så, før du ser etter kennel eller familie å sette hunden bort til i sommer, hva med å se etter hundevennlige hoteller istedenfor?

Ps. Er du forbi Hamresanden en dag, kjør innom Lanternen og spis en Chilisandwich med reker. Magisk! Kro-mat er faktisk veldig godt!

SKYGGEN MIN!
Det blir nok med drømmen om afterski 😉

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *