OSLO HALVMARATON = CHECK √

Igår gjorde jeg min største idrettsprestasjon noensinne. Det skal forsåvidt ikke mye til, eneste som kanskje kan slå dette er da jeg ble klubbmester i tennis på Club Del Sol som 10-åring da jeg bodde i Spania. Det var moren min som var dommer og det ble lagt inn protester. For å si det sånn.

Jeg fant ut før sommeren at jeg bare har 47% lungekapastitet. Hva søren liksom? Det er som å ha én lunge det!! Etter en rutinesjekk hos fastlegen, hvor man gjør en såkalt spirometri, fikk jeg beskjed om at jeg pustet som en som burde gå med oksygentank på ryggen. Den er grei. Meg og kols pasientene.

Jeg ble henvist til hjerte/lungespesialistene på Molo Klinikken. Legen der mente jeg strengt tatt, hvis frisk, burde kunne løpe mye fortere enn jeg gjorde med all løpingen jeg drev med, men at det sannsynligvis var astma jeg hadde. Etter diverse tester og en MR for å utelukke farligere sykdommer, måtte han lattermildt konstatere at jeg kunne anse dette som verdens beste- og ikke minst lengste høydetrening. For etter at jeg skal løpe en O2 test i neste uke, blir det etter all forventning astma spray på meg!

Men jeg fullførte altså min første halvmaraton under Oslo Maraton igår! Det er tredje gangen jeg løper den distansen. Første gangen var det en liten utfordning jeg fikk, andre gang for å teste meg selv før igår og så igår for tredje gang. Jeg løp da inn på 1.50.53 sek, hele seks minutter fortere enn sist og det i en løype som var greit over middels tøff.

Det var et imponerende arrangement, det er bare å bøye seg i hatten. Og det var så veldig mange oppturer underveis, at det ofte føltes som det gikk lekende lett. Første lykkerusen var da jeg kom til Skøyen og Garmin-jentene sto med skiltene sine, husker ikke helt hva det sto, men det var noe som: «Du er tøff», «Stolt av deg» og sånne ting, og midt i det hele tok følelsene litt overhånd! Jeg måtte kjempe mot tårene, for der og da kjente jeg på en enorm mestringsfølelse! Det var gode klapp på skulderen! Og så var det bare å bite i seg, fordi jeg var ikke engang halvveis!

Andre opptur var da jeg klarte prestasjonen å ta igjen Ellen idet vi løp inn på Tjuvholmen. Vi startet sammen, men var enige om at her kjører vi hvert vårt løp. Da vi så hverandre begynte vi nesten å grine igjen begge to!! Makan til idioter! For å toppe det kjørte vi en high five rett foran kameraet over broen (skulle likt å funnet det bildet!) Fotografen lo ihverfall høyt av oss! BY PÅ SÆ SJÆL!

Mer fart fikk jeg i beina etter at Siri gav meg ny drikkeflaske og en energibar ved festningen. Det er visst ikke tull det der med at det er godt å ha noen som heier for motivasjon. Jeg skjønte ikke den virkelige betydningen av dette før igår. For hele veien rundt løypa sto folk og ropte og heiet, fy søren for en boost.

Jeg må innrømme jeg hadde gruet meg til den siste bakken opp til St. Hanshaugen, fordi så mange hadde advart om at den var helt forferdelig, og det var den også! Men ettersom jeg var så godt forbredt, så var den liksom ikke så fæl. Enrique Iglesias kom på øret i grevens tid, så da var det bare å trampe i takt oppover!

Etter den blytunge bakken var det bare å legge beina på nakken og kjøre full galopp ned til mål. Jeg løp så fort jeg som aldri har løpt før på den siste kilometeren, og det kjentes ikke ett sted at jeg akkurat hadde lagt 20 kilometer bak meg.

Jeg suste fra Ellen og inn i mål og når jeg fikk summet meg tenkte jeg at det var godt å bli ferdig, og at AAAAALDRI MER!!!

Men det går jo ikke, for jeg har allerede begynt å planlegge neste løp. Jeg kan jo ikke gi meg nå – må jo se om denne høydetreningen faktisk funker!!

Sånn passe happy når vi endelig var i mål!!
Rett før start. Vi ser jo helt sjukt raske ut med de brillene. Selv Henriette med sine fra 1986!

2 kommentarer

  1. Har du prøvd ocr løp?? Det er kjempe gøy.. Gå inn på http://www.villmann.net og sjekk ut,eller søk opp på Facebook.

    1. OCR??! Nei, det vet jeg ikke hva er! Men tror jeg har hørt det navnet Villmann før!! Skal sjekke ut!! 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *