REAL COWGIRLS OF ARIZONA

Denne uken har foreløpig vært så full av store opplevelser, føler meg nesten ør i hodet av alle inntrykkene. På en god måte selvsagt. Jeg kjenner at smilet stort sett holder på å gå rundt hele hodet, vi ler så mye (ikke at det er nytt), jeg lærer nye ting og har blitt kjent med nye folk.

En av aktivitetene vi har gjort denne uken var å teste noen ulike grener i western. Skikkelig moro ettersom hestene våre stort sett alle har vært innom noe av det på et tidspunkt. Vi lastet alle hestene i hengeren og kjørte til Denise som jobber litt på gården sammen med Eirik. Hun har en stor «arena» hvor vi skulle få teste alt fra cutting, barrel racing, ribbon race og pole bending.

Når man rir western bruker du ikke hendene på samme måte som klassisk ridning, men rir stort sett med tøylene i en hånd og bruker trykket og plasseringen fra tøylene til å drive hesten frem eller til sidene. Det er litt utfordrende når du ikke er vant til det, men overraskende lett når du blir kjent med hesten og får taket på det. Yvonne hadde en hest som er skikkelig western trent og de to «vant» stort sett alle klassene på tid, SÅ flinke!!

Vi avsluttet med ribbon race, en slags oppvisnings klasse, hvor man rir rundt i arenaen med et bånd i mellom seg og det er om å gjøre å ikke ødelegge eller miste båndet. Jeg vil si vi besto testen, sjekk video nederst.

På vei til Denise var det ikke plass til alle i bilen, så da kjørte Yvonne og jeg rett og slett på planet – som to ekte rednecks. Det er lov i USA det, hehe, alt er lov! En iskald Corona bakpå der i solsteiken, heeeeelt innafor.

Når vi var ferdige hos Denise kjørte vi rett til naboen til Little Ranch Weberg, et ektepar som drive vingården Keeling & Sheaffer, to fantastiske fine mennesker, så varme og imøtekommende. De har et fantastisk vakkert sted med vinranker så langt øyet kan se. De produserer mye vin, men er så populære at de ikke rekker selge mer enn til nærområdene i Arizona. Huset deres var også helt magisk, gigantisk selvsagt, men nydelig. Et skikkelig luksushus men med en dempet ranch stil. Vi fikk omvisning i huset, og så var vi i vinsmakingsrommet hvor vi fikk smake på de forskjellige vinene og fikk ost og snacks til.

En lang dag med masse fine inntrykk som vi avsluttet på verandaen hjemme på ranchen. Jeg skulle ønske dette ikke tok slutt…

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *