HESTENE MINE

MISS BALOU

FINALS-H-5462

Miss Balou er hennes riktige navn. Hun er en Dansk Varmblods hoppe med Balou Du Rouet som far og Chrevis Cavallo som morfar. Hun er 1,64 cm høy og er født i 2007.

Som 4 åring ble hun Danmarks andre beste hoppe under finalen i championatet i JBK, hvor hun endte på en 6 plass. Hun er ekstremt forsiktig, har uendelig med kapasitet og en uovertruffen teknikk. Men hun er litt for forsiktig en gang i mellom, og kikker mer enn de fleste. Jeg har ridd LA med henne.

Hun fikk i mai et stort flott hingsteføll etter Volstrups Cash, som vi har kalt First To Cash Out M!

Hva skal jeg si om Balou. Jeg kan starte med hvordan hun endte opp med meg. En god venninne fra Norge kjøpte henne opprinnelig, og tok henne med til Norge i 2011. I 2012 kom hun tilbake til meg, av forskjellige årsaker. Og siden har hun vært her. Etter lange overveielser, så ble jeg spurt om å kjøpe henne og det ville jeg så klart aldri si nei til. Hun er også en fantastisk venn, og så lenge jeg gir henne min fulle tillit, så gir hun det tilbake. En ekte hoppe, som beviser myten om at hvis man vinner en hoppes hjerte og spiller på lag, så gir den alt for deg.

Hun har vært, og er fortsatt til dels en vanskelig hest å eie. Ikke på grunn av henne selv, men det den har i”kassen”. Det har vært mye misunnelse, mange kommentarer og mange som “vet” hvordan ting skal gjøres for at den skal lykkes bedre, og hva som har gått galt for at den ikke er kommet lengre enn den har idag. Og mange som synes de kunne vært en bedre rytter for den en meg selv. Når man har en så god hest, så er det mange som mener den ville hatt det bedre hos en profesjonell- men faktum er at jeg får ut av den, akkurat det jeg behøver og hun er glad så lenge hun får mat og epler hver dag! Så jeg tar det hele med en klype salt, og er glad for all den fremgang vi har sammen!

Hun humrer til meg hver dag når jeg kommer. Hun HATER dekkener. Er kilen over hele kroppen, så voldsomt at hun kan bøye hele kroppen i de merkeligste fasonger for å unngå en stiv børste. Hun er sjefen i flokken og tar ALLE konfrontasjoner uten å nykke. Verdens beste stevnehest, så rolig og avslappet.

En trofast venn…

CLEAR SKYE

FINAL-9495

Cleo, eller Clear Skye, som hun egentlig heter er en holsteiner hoppe født 2005, skimmel og 1,71 cm høy. Hennes far er Clearway med Romino som morfar. Så topp avstamning for å si det pent!

Fikk i juli et nydelig hingsteføll etter Volstrups Cash, som vi har kalt Clear The Way!

Cleo kom til meg i 2010 som 5 åring. På det tidspunktet var hun knapt ridd i en måned, bortsett fra at hun var tilridd som 3 års. Så jeg har satt mitt preg på henne nesten helt fra starten, både på godt og vondt. Hun har et hjerte av gull, og uansett hvor uerfaren jeg har vært, eller hvor mange feil jeg har gjort, så har hun vært min beste venn og tilgir meg fortsatt hver gang. Og hvis hun synes jeg er helt på ville veier, så kan hun tenke selv.

Det er med Cleo jeg per idag har én start på nasjonalt plan i MB. Og i vårt første, og foreløpig eneste dressurstevne vi var med på, fikk vi andreplass med 68% i en LA.

Hun er veldig avhengig av Balou, hun kan bli ekstremt stresset når hun er borte eller ute av hennes synsfelt. Det kan til tider vært slitsomt. Men der har jeg valgt å gå på kompromis, så de kommer aldri til å skilles for å stoppe det. De er verdens beste venner, og er som to gamle damer som krangler og diskuterer, og selv om Cleo aldri får rett, så er hun glad for overhode å være med i diskusjonen.

Hun har masse kapasitet, en god teknikk men viktigst av alt så er hun kald i hodet og har virkelig den beste innstilling. Og jeg et at hver dag jeg rir på henne, så får jeg en god ridetur. Hun er min beste venn!

VOLSTRUPS CARTEBLANCHE

_DSC9381

Volstrups Carteblanche heter hun egentlig. Hun er født i 2009, Dansk Varmblods og er etter Volstrups Casillas med Churchill som morfar. 169 cm høy. Hun er helsøster til den hingst som igjennom Dansk Rideforbunds Springchampionat i 2014 vant flest klasser med høyest karakter, Volstrups Cash.

Kallenavnet Gullkaramellen fikk hun da hun ble kjøpt som føll, fordi hun hadde en farge på pelsen som lignet en skikkelig gyllen karamell!

Hun ble satt sent i gang, og er akkurat nå på samme nivå som en 4 åring.En skikkelig gummiball!

Hun er rett og slett en investering, og skal med tid og stunder selges. Men jeg skal ikke legge skjul på at jeg allerede har rukket å bli ekstremt glad i henne. Hun er den typen hest du vil ta med deg i krigen. Utrolig tykkhudet, modig og en skikkelig tøffing. Tar alle utfordringer på strak arm, med ørene frem. Et hjerte av gull, men også klok- både i personligheten men også hinderklok. Og har en ekstremt god teknikk, både foran og bak og er utrolig forsiktig. Hittil har hun gått flere LC og LB´er og er feilfri hver gang.

Det blir tøft den dagen jeg skal si farvel til henne, men det er en hest jeg vil glede meg over å se reise til en rytter som vil kunne ta den helt til toppen i sporten.